Iskustva Korisnika

Miroslav
2012-11-13, 09:33
Posle dva meseca neizvesnosto Kinezi su poslali i drugi paket koji sam narucio. Hvala Caba super je sve proslo ovo sad mogu slobodno reci definitivno … dalje
Aleksandar
2014-10-17, 00:08
Posto sam odabrao knjiske naslove koje sam zeleo da porucim sa ebaya, a kako sam bio lenj da otvorim vlastiti nalog za medjunarodne novcane … dalje
Miroslav
2012-10-30, 11:43
Pozdrav za sve koji ovo citaju. Ja sam Miroslav iz Leskovca ova kazem da bi ljudima bilo jasno da coveka koji ovo radi nikad pre nisam upoznao. Radi … dalje

Facebook FanBox

Vesti

ExtraWatch Visitors Module

44.1%United States United States
43.3%Serbia Serbia
4.9%China China
1.3%Slovenia Slovenia
1.3%Germany Germany
0.8%Croatia Croatia
0.4%Netherlands Netherlands
0.4%Turkey Turkey
0.4%Bosnia And Herzegovina Bosnia And Herzegovina
0.4%Australia Australia

Today: 4
Yesterday: 5
This Week: 4
Last Week: 43
This Month: 47
Last Month: 200
Total: 37936

Paypal

Šta je PayPal ?

 

PayPal je ubedljivo najpopularniji sistеm za plaćanje i novčane transakcije u svetu. Sada je plaćanje preko PayPal-a moguće na oko 190 tržišta. Sa PayPal računa može se plaćati roba na eBay-u ili na nekom drugom sajtu, a može se i bez provizije prebacivati novac drugoj osobi na PayPal nalog (nešto tipa Western Uniona kod nas). PayPal zarađuje tako što uzima procenat od uplate koja leže na Business ili Premier nalog (ali ne i na Lični nalog), uzima procenat od uplate koja stiže iz države u kojoj vlasnik računa nije rezident, zarađuje na konverziji valuta (menjački poslovi), a ugrađuje se i u zaradu prodavaca koji koriste pojedine usluge PayPal-a i u još nekim transakcijama.

Kako otvoriti PayPal nalog?

PayPal nudi tri vrste računa - Lični, Premier i Business. Za otvaranje naloga kod PayPal-a potrebno je uneti ime, adresu, telefon i e-mail. Logovanje, odnosno autorizacija uplate se vrši unošenjem e-mail adrese i šifre.

Međutim, nije dovoljno samo da se registrujete. već PayPal traži potvrdu da je vaš PayPal nalog zaista vezan za određeni račun u banci.Kod nas je za to potrebna kartica za plaćanje na internetu - Visa, Mastercard ili sl.To se unosi odmah prilikom registracije, ili posle pod Profile-->Add or Edit Credit Card. Na kartici morate imati najmanje 2.50€, jer za inicijalizaciju kartice rezerviše se iznos od 1€, koji se otpušta posle nedelju dana, približno. To se dešava samo jednom i nije vezan za proveru kartice, koja ide sledećim tokom:

 

-Rezerviše se 1.50€ sa kartice

 

-Transakcija sadrži kod u obliku PP*1234CODE

 

-Na izvodu iz banke, sa online bankarstva, iz sms-a, pozivanja call centra banke ili sl. izvučete Vaš četvorocifreni kod

 

-Ulogujete se na nalog i pod "Confirm my credit or debit card" unesite ta 4 broja koja čine Vaš kod

S time je završena verifikacija, iznos koji je skinut sa kartice za par dana će se vratiti, a u kupovinu možete odmah.

 

 

Sigurnosne mere

 

PayPal je osmislio čitav niz bezbednosnih procedura i zaštita. Primera radi, iako je vaša kartica u banci direktno vezan za PayPal račun, možete da se osigurate od krađe tako što prebacujete samo male svote na nju ili držite praznu, sve dok nemate potrebu za nekom kupovinom. Znači, kad vam zatreba, prebacite tačno onoliko koliko je potrebno, a sa PayPal-a platite robu na internetu. Ukoliko je transakcija problematična, može se zaustaviti u roku od 72 sata. Kupljeni proizvod koji ne odgovara specifikaciji može se vratiti u roku od 45 dana. Pored toga, imaju i brojne timove koji preventivno istražuju po internetu pokušavajuči da otkriju prevarante pre nego što se nešto loše desi. No, i uz sve bezbednosne mere, i sa PayPal-om se ponekad dešavaju problemi, naročito neopreznim ljudima. Kao i kod svake kupovine po internetu treba obratiti posebnu pažnju na sajt preko kojeg kupujemo, podatke o nalogu držati u tajnosti i ne nasedati fišing mailovima i stranicama.

Kako platiti PayPal-om ?

 

Kako je PayPal proradio u Srbiji, i mi možemo odsad da kupujemo mnogo lakše i jednostavnije sa interneta.

Odaberite proizvod koji želite kupiti i kliknite na Checkout, zatim Checkout s PayPalom i bit ćete preusmereni na PayPal stranicu gde ćete se ulogovati u svoj račun. Nakon što ste proverili je li sve u redu s vašom narudžbom kliknite na "Confirm" kako biste potvrdili plaćanje. I na kraju će vas preusmeriti na stranicu gde možete videti potvrdu o uspešnoj kupovini.

Sredstva su skinuta sa kartice koji je vezan za PayPal nalog. U Srbiji ne može da se poveže PayPal sa računom u banci zasad, prema tome nije moguće dodati sredstva na nalog.

 

E-Placanje i dalje stoji na raspolaganju u posredovanju između klijenata koji jedino PayPal-om mogu obaviti transakciju.  Za više informacija o cenama i načinu uplata i isplata putem PayPal-a pogledajte sekcije Paypal Uplate i Paypal Isplate, ili pošaljite upit za konkretnu situaciju putem Kontakt Formulara.